riga

Då kör vi en sammanfattning av mina dagar i Riga, enjoy! =)

Tisdag; Landade si så där vid strax efter lunch på Rigas flygplats. Flygresan gick bra och vi hade en mycket söt flygvärd att roa oss att kika på. Slutade med att Emma fick ge han en lapp som jag & Sandra svammlat ihop under resan där det stod 'My cellphone number; +4673....., call me. /Sandra! I'm in Riga until friday' Ha ha ha.. Iaf, det tog ett tag att hitta till hotellet när vi väl tagit oss in till stan eftersom kvinnan på resebyrån inte verkade veta ett skvatt och knappt kunde prata engelska. Vi fick iaf hjälp av två fransmän och tillslut var vi äntligen framme efter en timmes släpande med resväskorna i snön eftersom dom inte verkar ha någon hum om vad en plogbil är för något.

Onsdag; Dagen med stort D! Var äntligen dags att besöka barnhemmet. Och vad gör vi? Försover oss! Blev att stressa som en tok och slänga på oss företags tröjorna och bege oss ner mot datorn för att se om vi fått något svar av våran kontaktperson på SOS barnbyar. Och vid 11 tiden satt vi på bussen påväg mot barnhemmet. Kvinnan som tog hand om oss under dagen var hur trevlig som helst och visade oss runt i byn, berättade historier och visade bilder från åren som gått sen det öppnade. Hon svarade på de frågor vi hade och sen skjutsade hon in oss mot stan så vi fick äta lunch tills barnen kom hem från skolan. Efter lunchen fick vi kika in i ett av huset i "barnhemsbyn", där fick vi träffa två unga tjejer 14 & 16 år som vi satt och hade en lång pratstund med där vi ställde frågor och dom hade tusen frågor till oss. Efter en riktig mysig och trevlig dag var det dags att ta bussen tillbaka mot Riga. Och det kändes fruktansvärt tråkigt.

Torsdag; Efter att haft två dagar i Riga med skrikande letter åt oss (för att vi inte förstår lettiska och ingen kan prata engelska) och en hel del utbrott på snön som är överallt så började vi äntligen hitta hyffsat bra runt i staden. Drog oss från hotellet för att utforska shoppingen i Riga. Dock var det inte så mycket att hurra för men! Vi hittade oss äntligen en kina restaurang, 'Wok tok', efter att ha levt på Donken hela veckan eftersom där är ända stället man förstår menyerna. Otroligt god och billig mat. 3 rätter + en portion vårrullar för sammanlagt 85 kr. Jag skulle kunna leva på vårrullar! <3 Tog oss en sväng förbi Rimi och inhandlade en hel del godis för att ta med hem till familjen och drog sedan oss tillbaka till våran 'heliga oas' som vi kallat det - vårat älskade hotell rum och började packa för hemresan.


Kommentarer
Postat av: Viktoria

Lät som en trevlig resa.Tråkigt att den var så kort dock :)

2010-02-08 @ 21:24:54
URL: http://becoolsodapop.blogg.se/

Kommentera här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)

URL/Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0